Reportage från Lars Ohlys besök i Katrineholm 9/5

Det var en härligt varm vårdag när Lars Ohly klev av tåget i Katrineholm. Lotta Back och undertecknad mötte upp som representanter för Vänsterpartiet i Katrineholm.
Lars var på strålande humör och hade med sig presssekreteraren Matti. Övriga som mötte upp var ombudsmännen Martin och Nicklas samt distriktskassören Staffan. Riksdagskvinnan Elina Linna missade sitt anslutningståg men lyckades ansluta sig till gruppen strax före lunch. Första anhalten av besöket var Folkets hus där vi mötte lokala representanter för Kommunal, Seko, Metall samt Lärarförbundet. Under närmare 1 timme diskuterades arbetsrättsliga och fackliga frågor. Det var en avslappnad och vänlig stämning som rådde och både Lars Ohly och de fackliga representanterna tyckte att det hade varit ett givande möte.
Därefter begav sig sällskapet iväg till restaurantskolan för att avnjuta en underbar lunch tillagad av skolans duktiga elever. Maten var god, stämningen var på topp och konversationen handlade om allt från fotboll och ishockey till mer allvarliga ting som det kommande valet och representationen i Katrineholms kommunfullmäktige. Som avslutning på lunchen fick vi kaffe och nybakade bullar färska från ugnen.
Sällskapet traskade sedan ner till strömplan och efter en introduktion av Lotta var det dags för Lars Ohly att hålla tal. Huvudpunkterna i talet handlade om arbetsrätt, feminism, miljö och utrikespolitik. Från endast några få lyssnare växte sig under talets gång åhörarskaran till flera tiotals människor vilket är att betrakta som ganska bra med tanke på kommunens och Vänsterpartiets storlek. Tv 4 öst var på plats och gjorde en intervju med Lars. Lokalpressen lyste dock med sin frånvaro och dök inte ens upp på den efterföljande pressträffen. Ingen blev ledsen för det och besöket i Katrineholm avslutades med en glass i stadsparken. Lotta hade tyvärr andra ärenden och kunde inte delta längre. När vi lämnade stadsparken passerade vi två damer som satt och åt lunch varvid den ena lutade sig fram till sitt bordssällskap och viskade ”Det där var Lars Ohly vet du” varpå den andre svarade ”Ja, jag hörde det på hans röst”.
Sedan for sällskapet vidare till Vingåker och Kjesäters folkhögskola. Under bilfärden reflekterade jag över att den som hade mest att göra var presssekreteraren vars telefon ringde oavbrutet. Det handlade om att ordna allt från pressträffar och studiebesök till praktiska frågor kring säkerhetsarrangemang vid appellmöten. Framme vid Kjesäter mottogs vi av representanter för Vingåkersvänstern och Lars höll sedan ett tal för elever och personal med en efterföljande frågestund. Sen var det dags för en träff med Vingåkersvänstern men Elina, Nicklas och jag kunde tyvärr inte delta. Kanske någon från Vingåker kan skriva ett bra avslut på det här reportaget?

Titta på bilderna från besöket i galleriet!

Som PS kan tilläggas att lokalpressen dök upp i Vingåker.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *