Ett Gigantiskt bibliotek

Med hjälp av den tekniska utvecklingen under det senaste seklet kan vi idag enkelt ta hem miljontals film och musikfiler genom enkla knapptryck på våra datorer.

Nu har staten (läs USA) bestämt att alla fildelare ska gripas och bötfällas. Miljoner svenskar blev brottslingar när lagen om fildelning kom. Se möjligheten i denna tekniska utveckling. Ett enormt bibliotek där vi kan hämta det som vi vill lyssna eller se på. Jag vill jämnställa fildelningen med att gå på biblioteket och låna en bok, det är inga bokhandlare som protesterar över att vi har bibliotek utan ser det som ett komplement till läsandet. Detsamma borde gälla musik och film (som idag går att låna på bibliotek). Hur ska då upphovsrättinnehavaren få ersättning i detta? Vi lägger kostnaden på de bolag som förmedlar internet till användarna, att de ska betala s.k. STIM-pengar. Det finns system att ta fram för att mäta hur mycket och vilka filer som tankas hem.Detta är inget problem. Detta är en gigantisk möjlighet till ett jättebibliotek.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *