Sfi, Svenska för invandrare?

Här har Katrineholms kommun ett instrument som på ett proffesionellt sätt guidar in nya kommuninnevånare och ändå går dem på knäna.

 

Vänsterpartiet Katrineholm var inbjudna till en konferens på SFI onsdagen den 28/3-07. Vi träffande och blev informerade av SFI:s ansvariga, på skolan. Av vad som framkom har andra partiers företrädare blivit inbjudna till samtal om SFI:s framtid. Hur många av dessa som svarat på inbjudan låter jag vara osagt. Förutom att ge eleverna grundkunskaper i svenska arbetar även SFI med yrkeslivskontakter, söker bostäder åt eleverna osv. Alltså, SFI arbetar med att ge dem som kommer hit till Katrineholm en hyfsad start i det nya livet ändå kan dem inte se ett rött öre av de statliga 2,5 milj. dem har möjlighet att få till sin verksamhet. Varför? Politisk prestige? Varför tecknas inget avtal? Vad har KFAB med det hela att göra? Kan dem inte erbjuda bostäder till nya invandrare/flyktingar?
Jag skäms över att vara Katrineholmare om detta inte kan åtgärdas, snarast!
Finns annat bakom detta kommunbeslut att inte ta emot medel från staten? Vad? Teckna omedelbart ett avtal innan vi blir ett nytt Sjöbo!

Lennarth Dahlberg.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *