Reportage från Vackerby Hage

Lars Ohlys traditionella sommartal i Vackerby Hage, Gnesta gick av stapeln igår och dagen blev en avspänd och rolig familjedag men med en underton av allvar i de tal som framfördes. Lars Ohlys tal om cyniker som styr landet gick hem hos åhörarna.

Dagen bjöd på på både underhållning och allvar. Tipspromenader och trekamp blandades med artistupptradanden av bland andra Kajsa Grytt (f.d. Tant Strul) och Jan Hammarlund. Kaffe, korv och mat fanns till försäljning och mellan talen och artisterna kunde man ägna sig åt bland annat pilkastning eller en kopp kaffe med kamraterna.

Ung Vänsters representant var först upp i talarstolen och levererade ett engagerat och passionerat tal om orättvisor i samhället.

Lasses tal blev ett generalangrepp på den nuvarande regeringens politik och han belyste både orättvisorna och motsägelserna i borgarnas politik på område efter område. Uttryck som "det är cyniker som styr landet" och " det skall löna sig att vara rik och kosta på att vara fattig i Sverige" gick hem hos publiken och drog ner massiva applåder när Lars belyste att det är de som har det sämst ställt i samhället som betalar för de välbargades skattesänkningar.

Även sossarna fick en skopa för att ha varit de som faktiskt drog igång utförsäljningen av våra gemensamma tillgångar. Miljöpartiet fick sitt för att de förespråkar fler friskolor. Något som till och med Folkpartiet är tveksamma till! Att regeringen kritiseras högerifrån av Miljöpartiet är i sanning anmärkningsvärt!

Lars efterlyste ett alternativ till regeringens politik och gjorde ingen hemlighet av att det är Vänsterpartiet som idag står för ett trovärdigt alternativ. 

På skatteområdet talade Lars om vikten av att inte var rädd för att tala om skattehöjningar om det är skattehöjningar som behövs för att klara den allmänna välfärden, något som skiljer Vänsterpartiet från övriga partier som hänger sig åt populistiska förslag om skattesänkningar till den ena eller andra gruppen.

Avslutningsvis kan man konstatera att det blev en lyckad dag och att Vänsterpartiet fick ett hyfsat utrymme i kvällens nyhetssändningar. Även Katrineholm fick utrymme i talarstolen när Lennart Dahlberg gjorde "reklam" för den teaterpjäs som han arbetar på. Intresserade kan höra av sig till lokalföreningen för mer information.

Tony Rosendahl

Ps. Besök även Galleriet för att se bilder från Vackerby Hage.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *