Rapport från fullmäktige

Gårdagens fullmäktige kom till stor del att handla om hotet mot Kullbergska sjukhuset. Vänsterpartiet klargjorde sin inställning i frågan och Kommunalrådet Göran Dahlström krävde besked från samtliga partier om hur de ställer sig i frågan, något som Centerpartiet inte klarade av att ge besked om.

Det blev en lång, livlig och stundtals känslomässig debatt. Talarlistan var lång och Lotta Back och undertecknad klargjorde Vänsterns inställning att vi är emot förslaget och vill istället se en satsning på sjukvården i Katrineholm samt att vår landstingsgrupp stödjer oss.

Övriga partier, utom Centerpartiet, klargjorde att även de var emot förslaget även om det satt långt inne innan en del fick ur sig det. Centerpartiets Inger Fredriksson talade däremot om att de skulle ta ställning ur en patient i centrum perspektiv. Folkpartiets Jan-Olov Blomster, som även sitter i Landstingsfullmäktige, sa att han ännu inte hade tagit ställning till hur han skulle rösta i frågan.

Undertecknad ifrågasatte även moderaten Petter Ottostedts invändningar om huruvida fullmäktige verkligen skulle diskutera Kullbergskas framtid då det inte stod på dagordningen! Faktum är att diskussionen kom igång under en debatt om en motion angående Kullbergskas framtid som borgarna hade lagt!

Man kan undra varför en del borgerliga politiker var obenägna till att vilja diskutera frågan om Kullbergska i fullmäktige. Kan det vara så att de egentligen är för förslaget men vågar inte stå för det eller finns det andra anledningar? Man kanske vill privatisera hela rasket? Undertecknad tyckte att det var självklart att kommunens politiker diskuterar frågan i fullmäktige och klargör sin inställning. Katrineholmarna förväntar sig inget mindre av sina folkvalda!

Fullmäktige antog sedan ett yrkande från Miljöpartiet om att bilda en gemensam nämnd för Kullbergska sjukhuset.

Tony Rosendahl

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *