Krama Kullbergska!

Som politiker i Katrineholm blir man alltid betraktad som ”Kullbergska-kramare” och lokalpatriot och något av en dåre om man protesterar mot en s.k förändring – läs försämring – sker på Kullbergska sjukhuset. Ibland känns det som att våra sakliga argument inte beaktas överhuvudtaget. Men skam den som ger sig, vi får nöta på, trägen vinner, heter det!

Som politiker i Katrineholm blir man alltid betraktad som "Kullbergska-kramare" och lokalpatriot och något av en dåre om man protesterar mot en s.k förändring – läs försämring – sker på Kullbergska sjukhuset. Ibland känns det som att våra sakliga argument inte beaktas överhuvudtaget. Men skam den som ger sig, vi får nöta på, trägen vinner, heter det! 

Psykpatienter är inte en röststark grupp som hävdar sig, så vi får hjälpa dem i egenskap av medmänniskor. Kvaliteten på vården kommer inte att höjas för att den flyttas till annan ort. Nyköping har inte några behandlingar som vi saknar i Katrineholm. De har inte andra yrkeskategorier heller, i alla fall inte inom slutenvårdspsykiatrin. 

Vi landstingspolitiker har under de två tidigare mandatperioderna bestämt att det ska satsas på psykiatri från alla partier. Vänsterpartiet har nu skrivit ett eget förslag om att avd 4 i stället för att flytta delas på två mindre avdelningar. Det finns utredningar som pekar på att det redan stängts för många slutenvårdsplatser i landet för psykiatrin.

Låt oss inte vara delaktiga i den trenden! 

Jag tar mig friheten att som Katrineholmsbo och lokalpolitiker krama Kullbergska! Jag är dessutom, med många andra, anställd av Landstinget Sörmland inom psykvården och har en god inblick i hur den fungerar. 

Lotta Back, gruppledare för Vänsterpartiet i Katrineholm och ledamot Västra Samverkansberedningen

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *