Leif Svenssons avhopp

Det är med bestörtning som vi kan konstatera att Leif Svensson har valt att lämna partiet samt på ett osmakligt sätt hänga ut föreningen och hans forna kamrater, kamrater som var där och ställde upp för honom, men som han nu uppenbarligen struntar fullständigt i. Inte nog med det offentliga försöket att skada föreningen så väljer han också att strunta i demokratin och väljarna genom att behålla förtroendeuppdrag och platser som väljarna gav Vänsterpartiet i förtroende. Sveket känns dubbelt så hårt då jag personligen har stöttat Leif och hjälpt honom i hans roll som förtroendevald. Följande pressmeddelande har skickats till KK.

 Angående Leif Svenssons avhopp från Vänsterpartiet:
 
Som det framstår för oss är den direkta orsaken till Leif Svenssons avhopp att han inte får den lap-top med Internet-uppkoppling, som han anser sig behöva för sitt politiska arbete. Ett enat medlemsmöte avslog ansökan. Därefter har han använt sig av utpressning och ställt ultimatum om annan medlems utträde ur partiet.  Leif har fått praktisk hjälp med andra saker från partimedlemmar, som förmodligen – och med all rätt – känner sig svikna av honom nu.
 
Leif Svensson hänvisar till att organisationen i partiet är dålig. Vi har inte sett några konkreta förslag eller idéer om att förändra eller förbättra organisationen från honom. Den låga närvaron på medlemsmöten har han själv haft stor del i tidigare, då han förra mandatperioden knappt deltog i några möten. Därmed kanske han inte borde framföra just det som ett argument.
 
Den dåliga stämningen har han själv stor del i då han skickar anklagelser via sms och sedan gör sig oanträffbar, samt inte följer uppgjorda överenskommelser. Han har i det närmaste trakasserat gruppledaren. Den hårda ordväxling som han anger var han inte delaktig i och den var snabbt avklarad. Hjälp har tagits av DS-ordförande för att reda ut oegentligheter vid ett tillfälle och ett nytt möte var planerat. Den som bryter mot det som gjorts upp är Leif själv.
 
Vi utgår från att Leif Svensson lämnar sina politiska uppdrag. Det skulle vara ytterst odemokratiskt att sitta kvar på poster för Vänsterpartiet och representera ett annat parti. Våra medlemmar förutsätter att det är en vänsterpartist som sitter på Vänsterpartiets uppdragsposter. På samma sätt utgår vi från att andra partier inte nyttjar våra platser genom nyförvärvade medlemmar.
 
Lotta Back, gruppledare i Vänsterpartiet Katrineholm
Tony Rosendahl, ordförande i Vänsterpartiet Katrineholm

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *