Integrationspris

Distriktet har, efter en nominering från Katrineholm, beslutat att ge årets integrationspris till KIF. Ett stort tack till Janne som föreslog nomineringen och som även fick uppdraget att skriva motiveringen.

På uppdrag av årsmötet för V Katrineholm nomineras Katrineholms IF till årets integrationspris. Motiveringen är att det är en förening som under en lång tid engagerat invandrarungdomar tillsammans med svenska till idrott på fritiden. Man är aktiv i det mest invandrartäta området i Katrineholm och har med framgång verkat för integration där genom idrott, främst basket. Föreningen har dessutom sedan lång tid haft en medveten policy vad gäller drogfrihet, den var den första idrottsföreningen i Katrineholm som skrev in drogfria föreningsmöten/sammankomster i sina stadgar . Föreningen är sprungen ur ungdomsgårdsverksamhet och var från början en "kamratförening" för fotbolls- och bandysugna ungdomar som inte ville satsa fullt ut i de redan etablerade föreningarna. Varefter dessa ungdomar blev vuxna gick verksamheten över till basket och då "hemmaarenan" ligger i ett område med många invandrarfamiljer så blev integrationsarbete en naturlig del av verksamheten. Föreningen har skördat fler framgångar på det sociala planet än vad man gjort på det idrottsliga och det har hela tiden varit en medveten satsning där man bl.a. startat en fritidsgård som numer drivs under namnet Triangelgården med annan huvudman men med samma intentioner. Fritidsgården ligger i samma område som hemmaarenan. 

För V Katrineholm
Jan-Erik Back

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *