Sagt och gjort i Veckan

När man läser lokalblaskan så kan den oinvigde lätt få intrycket att vänsterpartiet i Katrineholm är en förening som inte har vare sig verksamhet eller åsikter. Fullmäktigegruppens agerande kommenteras överhuvudtaget inte så därför kan det vara på sin plats att skriva lite om vad som hänt den senaste veckan.

Förra Lördagen anordnade vänsterpartiet ett appellmöte vid strömplan som handlade om partiets klimattaxa kampanj dvs att på prov införa avgiftsfria bussresor i två län. Riksdagsmannen Peter Pedersen och undertecknad höll ett anförande och tillsammans med övriga kamrater deleades det ut flygblad och diskuterades med folk. KK.s politiske reporter som hade vägarna förbi vägrade dock att överhuvudtaget ta emot ett flygblad och visade inget som helst intresse för vad vi hade haft för oss.


Söndagens medlemsmöte handlade till stora delar om läget i landstinget och hotet mot Kullbergska.


På måndagens fullmäktige deltog fullmäktigegruppen i debatten om mottagande av ensamma flyktingbarn, fadderverksamhet för nyanlända flyktingar samt skolfrågor. När det gäller flyktingbarn så har V tidigare väckt frågan utan att få någon respons. Det är glädjande att kommunen nu är på väg att ta sitt solidariska ansvar i frågan då man nu har för avsikt att teckna ett avtal med migrationsverket om just ensamma flyktingbarn.


I tisdags intervjuades Lotta back av Katrineholms närradio som ville veta vänsterns ställning i hotet mot Kullbergska. Lotta framförde föreningens syn att man vill utveckla, inte avveckla verksamheten på Kullberska.


Undertecknad var på ordförandeträff i onsdags. Inga direkta nyheter utan bara lägesrapportering från de olika föreningarna.


I fredags var Lotta på besök på närradion för att spela in vår reklamsnutt på 20 sekunder.


Även om vi inte får uppmärksamheten så händer det iallafall lite och vi får förlita oss till oss själva att sprida våra åsikter och ställningstaganden. Det kommer inte den borgerliga pressen att göra åt oss.


Tony Rosendahl
Ordförande


 

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *