Pressmeddelande

Vänsterpartiet i Katrineholm tillsammans med vänsterpartiets gruppledare i landstinget, Lennart Clarstedt, kommer att göra ett studiebesök på Folkhälsoenheten i Katrineholm. Syftet med studiebesöket är att lära sig mer om det folkhälsoarbete som enheten har bedrivit genom åren samt att lära sig mer om konsekvenserna av nedläggningsbeslutet för folkhälsoarbetet. Katrineholms kommun har beslutat att lägga ner folkhälsoenheten, ett beslut som vänsterpartiet motsatte sig på budgetfullmäktige utan att få gehör. Vänsterpartiet i Katrineholm är bekymrad över det kortsiktiga tänkandet, att lägga ner en verksamhet som det har tagit tid att bygga upp och vars hälsofrämjande arbete är svårt att värdera i kronor och ören, i syfte att kortsiktigt spara knappt 2 miljoner kronor i en kommunal budget på 1,5 miljard.

I samband med besöket kommer en presskonferens att hållas klockan 13:00 på Fredag 28/11 utanför Hälsotorget, Stortorget, Katrineholm. Platsen är preliminär och vi återkommer om den ändras. 

Vid studiebesöket deltar::
Lennart Clarstedt gruppledare för V i landstinget Sörmland
Tony Rosendahl ordförande för V i Katrineholm
Micke Heimer ledamot i Folkhälsorådet samt ersättare för V i socialnämnden.
Välkomna!
Tony Rosendahl
Ordförande för Vänsterpartiet i Katrineholm
070-35 52 009

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *