Skola och VA diskuterades på fullmäktige.

Gårdagens fullmäktige var avklarad efter drygt 2 timmar. Det blev ingen långkörare med andra ord. Den nya skolplanen debatterades och de flesta var överens om det mesta med ett par undantag.

Undertecknad ifrågasatte användandet av ordet produktivitet i skolplanen. Vad är egentligen produktivitet i skolan och hur mäter man den? Våra skolor är väl inga fabriker som spottar ut skiftnycklar och plastmuggar? Resultaten är ett mått på produktiviteten blev svaret från bildningsnämndens ordförande.

Uttrycket modersmål blev föremål för debatt när moderaten Petter Otterstedt hävdade att modersmålet i sverige är svenska. Det visar att han inte har förstått att ett lands officiella språk är inte det samma som människors modersmål. Modersmål är det språket en person lär sig tala som barn som tex i mitt fall finska. Att sedan lära sig och anamma ett lands officiella språk är en annan femma. Jag tog min egen bakgrund och trespråkighet som ett exempel i debatten där modersmålsundervisningen utvecklade även mina kunskaper i det svenska språket.

Under punkten för ägardirektiven till VA-bolaget pläderade Lotta för att de partier som saknar insyn i bolaget skall beredas möjlighet att ta del av information i nämnda bolag-något vi inte fick officiellt gehör för.

Övriga punkter avklarades relativt snabbt och mötet slutade strax innan halv nio.

Tony Rosendahl
Ordförande

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *