Röd eller blå?

Kommunens nya kostpolitiskaprogram diskuterades flitigt på gårdagens fullmäktige och den stora frågan blev huruvida det skulle serveras röd, blå eller grön mjölk på dagis och skolor. Vänsterns ledamöter höll sig på en sansad nivå i debatten och yrkade bifall till förslaget efter att ha framfört synpunkter på innehållet.

Mjölkfrågan var bara en punkt i ett annars gediget och bra kostpolitisktprogram som fungerar som en bra grund att bygga vidare på. Möjligheten att servera annat än lättmjölk finns kvar. Debatten spårade ur ganska snabbt med fastlåsta positioner om vilken forskning som har rätt och det hela blev en prestigedebatt mellan framförallt mp, fp på ena sidan och s på den andra.

I övrigt så var vänsterns ledamöter aktiva i talarstolen under mötet. Undertecknad deltog i interpellationsdebatten om folkälsostrategen där oppositionsledaren uttryckte sin förakt för folkhälsoarbetet.

Lotta deltog i debatten om rökfri hemtjänst genom att belysa olika aspekter på frågan. Personal kontra brukares önskemål, allergier mm.

Tony Rosendahl
Ordförande

 

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *