Om den kommunala städningen

I ett par insändare i KK den senaste tiden har det efterfrågats information kring beslutet att lägga ut den kommunala städningen på entrepenad. Följande svar har jag skrivit för att förklara hur vänstern ställde sig i frågan.

Vänsterpartiet i Katrineholm var det enda partiet som motsatte sig en utläggning av städning på entrepenad. På våra frågor i fullmäktige om beslutsunderlag, siffror och konsekvensanalyser så kunde man inte redovisa en enda siffra eller bokstav. Man kan naturligtvis undra varför majoriteten har valt att lägga ut städningen på entrepenad. Är det för att blidka borgarna eller har majoriteten anammat synen att privat är bäst? Vissa verksamheter bedrivs faktiskt bäst i kommunal regi. En del kommuner som har lagt ut just städning på entrepenad har tagit tillbaka det för att det visade sig bli både sämre och dyrare. Det är vänsterpartiets uppfattning att städningen även fortsättningsvis skall bedrivas i kommunal regi.

Tony Rosendahl
Ordförande för V i Katrineholm

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *