Kommunen tvekar om citybanan

Katrineholms kommun har aviserat att man inte längre är beredd att delfinansiera bygget av citybanan. Detta efter att regeringen ändrat förutsättningar genom att kräva att avbetalningstiden minskas till 15 istället för 30 år och att avbetalningarna börjar redan 2010. Vänsterpartiet är det enda partiet i Katrineholm som redan tidigare har sagt nej till en kommunal finansiering av citybanan.

Det har varit och är fortfarande vänsterpartiets uppfattning att kommunen inte skall vara med och finansiera sådana projekt. Istället är det statens ansvar. Dessutom strider det mot kommunallagen. Samtidigt behövs de 44 miljonerna som det handlar om för Katrineholms del bättre i den kommunala verksamheten. En annan aspekt är ju det kommunala självstyret. Ju mer staten lägger pålagor på kommunerna utan att skicka med finansiering, ju mer naggas självstyret i kanten.

Tony Rosendahl
Ordförande

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *