artikel

Lars Ohly på besök

Under den pågående förvalsturnén, Världens bästa välfärd,  besökte Lars Ohly Katrineholm och Eskilstuna. I Katrineholm träffade Lars, tillsammans med företrädare

Bild av Amelie von Essen
Bild av Amelie von Essen

 för lokalföreningen, kommunanställda för att prata om just deras syn på välfärdsfrågor. Lars Ohly var kritisk mot den privatiserings iver som råder i Katrineholm.

-För mig känns det lite jobbigt att det är Socialdemokraterna som styr i kommunen, sa Lars Ohly -De borde inte ägna sig åt att privatisera kommunal verksamhet, och syftade på att Katrineholms kommun har lagt ut den kommunala städningen på entrepenad samt tagit ett beslut om att införa LOV (lagen om valfrihet) inom hemtjänsten.

Lars Ohly varnade för den utveckling som nu sker i samhället. -Den går åt fel håll med otrygga anställningar och privatiserad vård som människor tvingas betala ur egen ficka.  -Att vara trygg på jobbet, det är också välfärd.

Efter mötet åt Lars Ohly lunch med representanter för Vänsterpartiet i Katrineholm innan det var dags att fortsätta vidare till Eskilstuna.

Kopiera länk