Se upp för ul(v)en!

Debattinlägg och replik på folkpartisten Liselott Hagbergs insändare.ulv

Som pojken som ropade varg alltför många gånger upprepar borgerliga företrädare lögnen att om vänstern får bestämma så kommer man att iscensätta en plan för att förstatliga alla företag. Nu senast i form av Liselott Hagbergs (FP) inlägg mot vänstern (KK 26/5, Vänsterpartiet en ulv i fårakläder). Desperationen blir alltmer tydlig i det borgerliga lägret och den grövre propagandan trappas upp. Folkpartiets Liselott Hagberg anser sig vara tvungen att rycka ut till försvar för Kim Fröde och moderaternas politik.  Dagens väljare är nog klokare än vad Liselott tror och ser igenom skrämselpropagandan, möjligtvis med undantag för några vilsna får i högerfållan.

Frågan är om Liselott överhuvudtaget har läst vad vi från Vänsterpartiet har skrivit på debattsidan eller ens ögnat igenom den rödgröna budgetuppgörelsen. Hade hon gjort det hade hon vetat att i paketet finns bl a ett förslag om att sänka arbetsgivaravgifter med sex miljarder inriktade speciellt mot små och medelstora företag. Vidare, som vi tidigare har beskrivit, så vill vänsterpartiet stärka det sociala skyddsnätet för småföretagare samt ta bort sjuklönekostnaden. Hur kan dessa förslag vara ett utryck för ”bristande insikter i företagandets villkor”? De företagare vi har pratat med har enbart haft positiva saker att säga om dessa förslag. Om enskilda människors drömmar om eget företagande inte är ”mycket värt i vänsterns ögon” som Liselott uttrycker det, hur kommer det sig då att många av våra medlemmar och väljare är egna företagare? Nej,  Liselotts reaktion beror nog mer på att hennes folkparti klarade sig sämre än vänstern i företagarnas granskning och fick bister kritik av Företagarförbundet för uteblivna satsningar på småföretagarna i den borgerliga vårbudgeten.

När det gäller vård, skola och omsorg finns det naturligtvis en ideologisk skillnad i vårt synsätt på dessa verksamheter. Till skillnad från borgerliga företrädare, som betraktar allting ur ett marknadsekonomiskt perspektiv (hur kan vi tjäna pengar på det här?), betraktar inte vi dessa områden som handelsvaror som man kan köpa och sälja som falukorv. Vi tycker det är bättre att eventuella vinster på dessa områden går tillbaka till och stärker verksamheten,  inte att de hamnar i fickorna på privata vinstintressen.

Tony ”Vargen” Rosendahl
Ordförande för V i Katrineholm

Lasse ”Ulven” Nilsson
Ordförande för V i Vingåker

För den som vill läsa Liselott Hagbergs insändare följ länken nedan.

http://kkuriren.se/ledareasikter/debatt/1.712304

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *