Ungdomspraktik med lön

Vänsterpartiet i Katrineholm vill göra en insats för att minska arbetslösheten bland våra ungdomar. Det är inte acceptabelt att en hel ungdomsgeneration stängs ute från arbetsmarknaden. I våras låg ungdomsarbetslösheten enligt kommunens egna siffror på över 18 %. Andra undersökningar ger en siffra på närmare 25 %.  Det innebär långt över 600 ungdomar som inte får möjligheten att få en bra start i livet efter skolan. Det här vill vi göra något åt. Vi vill införa ett antal ungdomspraktikplatser i kommunen med avtalsenliga löner. Försök i andra kommuner med liknande platser har resulterat i att de flesta ungdomarna som haft praktik har fått fortsatt anställning hos kommunen eller hittat andra arbetsgivare. Förutom arbetslivserfarenhet, nya kontakter och ökat självförtroende får man dessutom en skälig lön. Alltför ofta utnyttjas praktikplatser som ett sätt att få billig arbetskraft och vid praktiktidens slut är man återigen hänvisad till arbetslöshet. I Katrineholm skulle den här satsningen innebära 30-40 platser till en kostnad av 5 miljoner kronor. Vi tycker att det vore väl använda pengar. Vad tycker du?

Tony Rosendahl
Lotta Back
Vänsterpartiet i Katrineholm

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Matti Rusanen skriver:

    Bra traditionell vänsterpolitik. Bra!

  2. Sonny lindgren skriver:

    tycker det låter bra eftersom jag är ungdom som är så himla skoltrött eftersom dom la ner våran klass när vi skulle få ta studenten och nu måste man gå om 3 år ..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *