Hur var det med okunskapen?

Svar på insändare i KK 6/10 2010

Tony Rosendahl Foto: Per-Arne Rynning

Att en hantlangare för Svenskt näringsliv välkomnar det nya socialmoderata styret i Katrineholm är föga förvånande. Det som förvånar dock är graden av okunskap som Ulla Lönn ger utslag för.

För det första. Ulla verkar inte vara insatt i vare sig vänsterpartiets politik för företagare som fått mycket beröm, eller i den rödgröna uppgörelsen innan valet om satsningar för små och medelstora företag.

För det andra. Privatiseringar som redan skett i kommunen har lett till kvalitetsförsämringar i verksamheter, bl.a. städning där en halverad personalstyrka, utlagd på entreprenad, skall göra samma arbete som förut för att ett privat företag ska kunna plocka vinster från våra skattemedel i egen ficka med resultat att bl.a. skoltoaletter inte längre städas varje dag. Är det den utvecklingen Ulla vill se?

För det tredje. Rapporter som bl.a. OECD har tagit fram visar att välfärdsstater med en stark offentlig sektor klarar konkurrens väldigt bra trots ”höga skatter” och en reglerad arbetsmarknad samt att det går utmärkt att förena små sociala klyftor med ekonomisk utveckling. Dessa stater har även en lägre arbetslöshet, lägre brottslighet och större jämställdhet. Alternativet är avregleringar och ökade sociala klyftor. Andra studier inom EU har visat att marknadsanpassningar och privatiseringar av offentlig verksamhet har gett varken effektivare eller billigare tjänster och rekommendationen har blivit att återreglera.

Hur var det med okunskapen Ulla Lönn?

Tony Rosendahl
Ordförande för V i Katrineholm

Läs insändaren här. http://kkuriren.se/ledareasikter/debatt/1.828740

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Protest art…

    Katrineholm has a Wall of Fame, eh? Money wasted on ”Friends o’ Friends” instead of properly spending money for the welfare of all Katrineholmians? Well, Katrineholm has a ”K-hole Wall o’ Shame” in response to the so-called Wall of Fame:

    http://kholewalloshame.blogspot.com

    (See also: http://twitter.com/kholewalloshame )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *