Fler kandidater till kyrkovalet 2013-Pressmeddelande

Pressmeddelande från Vänsterpartiet i Katrineholm      

Fler kandidater till kyrkovalet 2013

Matti Rusanen, medlem i Vänsterpartiet i Katrineholm, har meddelat att han kommer att ställa upp i årets kyrkoval på VISK.s (Vänstern i Svenska kyrkan) lista. VISK är en partipolitisk obunden grupp på socialistisk/feministisk grund med rötter i den svenska arbetarrörelsen.

Tidigare har Gunnel Malm meddelat att hon också ställer upp i årets kyrkoval. Vänsterpartiet i Katrineholm har tidigare beslutat att logistiskt stödja de partimedlemmar som kandiderar i årets kyrkoval.

                       

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Noterar att ni hävdar att VISK är en partipolitiskt oberoende nomineringsgrupp. Samtidig meddelas att Vänsterpartiet stöder VISK:s kandidater ”logistiskt”, vad nu det betyder mer än att VISK därmed knappast kan anses partipolitiskt obundet. Vill VISK ha en partipolitisk kyrka?

  2. Tony Rosendahl skriver:

    Det får du fråga VISK om Krister. Vänsterpartiet ställer inte upp i kyrkovalet, däremot har enskilda som av olika anledningar är intresserade. Om de behöver hjälp med till exempel kontakter, ta sig till ett möte, skicka en debatartikel till media mm så kan vi hjälpa de med det. Däremot ger vi inga pengar för att driva en kampanj.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *