En lysande ledarartikel

Ledare i DN

Ledare i DN

Jonas Sjöstedt har publicerad en lysande ledarartikel om Sverigedemokraternas systerparti i Finland. Han skriver bland annat:

Folkhemsretorik och fördelningspolitik är en tunn fernissa på högerpopulismen. I december 2014 röstade Sverigedemokraterna ner sina egna vallöften om lägre skatt för pensionärer, högre a-kassa och mer pengar till äldreomsorgen när de stödde Alliansens förslag till statsbudget. Det var viktigare att spela politiskt spel, visa sin makt och försöka bli ett borgerligt stödparti än att hålla det man lovat på torgmötena inför valet. I valrörelsen ville partiet ta bort vinstjakten från den svenska skolan, nu vill de rädda riskkapitalets vinster i välfärden ihop med de borgerliga partierna. Mönstret i Finland och Sverige är detsamma. Arbetarrörelsen måste bekämpa SD:s rasism såväl som deras högerpolitik. De är en del av samma strategi.

Läs hela artikeln på DN.

Thomas Selig

Ordförande för Vänsterpartiet i Katrineholm

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *