artikel

Bidrag och bidrag. Insändare i KK

Jag kan bara konstatera Villy, att i ditt svar på mitt inlägg när det gäller nazismens, fascismens, kapitalismens och högerns historiska brott så använder du uttrycket ”har behandlatTR människor illa”! medans kommunism får epitetet ”illgärningar”.  Likaså undviker du att bemöta mina argument och den fakta som jag redovisade.

Jag kan bara konstatera Villy, att i ditt svar på mitt inlägg när det gäller nazismens, fascismens, kapitalismens och högerns historiska brott så använder du uttrycket ”har behandlat människor illa”! medans kommunism får epitetet ”illgärningar”.  Likaså undviker du att bemöta mina argument och den fakta som jag redovisade.

När det gäller sjukförsäkring och a-kassa så skall vi vara på det klara med en sak. Dessa ersättningar är inte bidrag utan just ersättningar från ett försäkringssystem som man har betalat in till och som utfaller vid behov.

Du vill inte tillbaka till ett bidragssamhälle säger du. Inbegriper det även vårdnadsbidrag och bidrag för höginkomsttagare att renovera sina badrum mm? Den borgerliga regeringen har inte dragit sig för att införa nya ”bidrag”.

När det gäller Fredrik Olovsson så har mig veterligen han aldrig påstått att arbetslösa inte vill arbeta, något som du och andra företrädare för moderaterna däremot anser. Däremot kan jag delvis hålla med dig i kritiken av tidigare regeringars agerande i frågan.

Vi kan även idag konstatera att 73% av de som utförsäkrades vid årsskiftet och flyttades över till arbetsförmedlingen fick sänkta ersättningar, tvärtemot vad arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin (M) påstod i December.

Avslutningsvis kan jag försäkra dig Villy, att vi inom vänsterpartiet inte kommer att lägga vantarna på ditt privata ägande.

Därmed tackar jag för mig för denna gång.

Respektfullt

Tony Rosendahl
Vänsterpartiet

Kopiera länk