artikel

V vill ta ett större ansvar: Debattinlägg av V.s Landstingsråd.

Den borgerliga oppositionen har lämnat sina platser i beredningen för folkhälsa och miljö i Landstinget Sörmland. Vi i Vänsterpartiet är beredda att ta plats i beredningen.imagesCAN3YUER Vänsterpartiet slåss för miljöfrågorna bland annat när det gäller kollektivtrafik, energianvändning och inom vården. Vi är djupt bekymrade över hur en del av dessa frågor har hanterats hittills.

Den borgerliga oppositionen har lämnat sina platser i beredningen för folkhälsa och miljö i Landstinget Sörmland. Vi i Vänsterpartiet är beredda att ta plats i beredningen. Vänsterpartiet slåss för miljöfrågorna bland annat när det gäller kollektivtrafik, energianvändning och inom vården. Vi är djupt bekymrade över hur en del av dessa frågor har hanterats hittills.

Lustgashanteringen tog oacceptabelt lång tid att ta hand om.

Vindkraft i olika sammanhang, nu senast vid motionssvaret kring att i pedagogiskt syfte bygga vindkraftverk vid Ökna jordbruksgymnasium.

Den pinsamma debatten i fullmäktige kring miljövänliga drivmedel i landstingets sjukresor. Det finns fler frågor, som vi ser som betydelsefulla.

Folkhälsoarbetet handlar till stor del om att skapa förutsättningar i samhället för ett friskare och mer innehållsrikt liv. Det gäller att minska ohälsan med inriktning på de grupper som har de största behoven.

Vi i Vänsterpartiet ställer frågan till M, KD och C “är den här stolen ledig?”

Peter Linnstrand

Vänsterpartiet

Kopiera länk