Avtal med Migrationsverket

Vänsterpartiet har inlämnat en motion till fullmäktige om att skriva ett avtal med migrationsverket, något som kommunen saknar idag. Idag tar Katrineholm emot den kvot flyktingar som ett avtal med migrationsverket skulle innbära men kommunen har ändå valt att inte skriva på ett avtal och därmed gå miste om extra pengar som skulle kunna användas i integrationsarbetet. Klicka på ingressen och läs vår motion.

  

Avtal med migrationsverket

  

Motion till Kommunfullmäktige i Katrineholm 

I samband med att kommunen inte förlängde sitt avtal med migrationsverket gick kommunen miste om 2 miljoner kronor som kunde ha använts i integrationsarbetet genom tex. praktikplatser för de som läser på SFI. 

Kommunen har dock tagit emot det antal flyktingar som ett avtal med migrationsverket hade inneburit, vilket är positivt, men samtidigt är det obegripligt att man har tackat nej till välbehövliga pengar. 

Om kommunen avser att även i fortsättningen uppfylla den kvot som man skulle åta sig genom ett avtal så kan man väl lika gärna skriva på ett avtal. 

Därför yrkar Vänsterpartiet att:

 Kommunen tecknar ett avtal med migrationsverket om flyktingmottagande samt att de pengar som eventuellt följer med används i integrationsarbetet. 

 

Lotta Back V                              Madeleine Gillkvist  V

 

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *