Debattinlägg till KK.

Avslutande replik till Kim Fröde.

images

Ett surt äpple att bita i!

Kim Fröde försöker fortfarande, förhoppningsvis för sista gången, lägga ut dimridåer kring det faktum att Vänsterpartiets politik föll företagarna mer på läppen än moderaternas. Det måste ha varit en besk sanning att svälja då han uppenbarligen har svårt att hantera den. Att det skulle kännas allt annat än glädjande för V att vi, så att säga, fick högre poäng än moderaterna på deras hemmaplan är  i det närmaste löjligt att påstå. Att Fröde och hans ”företagarvänliga” parti inte hade ett enda förslag som rankades högre än V:s och Mp:s är uppenbarligen en stor irritationskälla för Fröde.  Moderaterna kom inte ens på medaljplats i den undersökningen.

 I övrigt upprepar Fröde samma icke-argument som i sin tidigare debattartikel, låt vara att han spär ut det lite med att Ohly gjort si eller så och med betyg (som forskningen avvisar som ett för snävt sätt att mäta kunskap). Att Fröde blir förvirrad av att de tre partierna i den rödgröna alliansen har egna partiprogram förvånar. Fröde är väl förhoppningsvis medveten om att moderaterna och de övriga partierna i den borgerliga alliansen fortfarande har egna partiprogram trots ingångna alliansöverenskommelser, samt att den påstådda enigheten krackelerar där Fp nu driver en egen linje om a-kassan och en helt egen försvarslinje där man öppet träter med försvarsministern på bloggar och i debattartiklar?

Att anklaga V för att bedriva hatpropaganda är otroligt oseriöst och ovärdigt och hör till de argument, tillsammans med ”kommunistspöket”, som oseriösa borgerliga debattörer använder i brist på faktaunderlag. Kim Fröde har svårt att hålla sig till sak i sin argumentationsnöd och undviker att gå i svaromål i frågan om friskolevinster som flyttas undan skatt via bolag på Cayman Islands istället för att återinvesteras i verksamheten.

Och Kim Fröde, slopade arbetsgivaravgiften för 18 – 26 åringar var en ARBETSMARKNADSPOLITISK åtgärd, dock inte en framgångsrik sådan.

Slutligen måste det tilläggas att den borgerliga regeringens vårbudget fick svidande kritik från Företagarförbundet för uteblivna satsningar på småföretagen. Kim Fröde får fortsätta bita i det sura äpplet.

Därmed är denna debatt avslutad för vår del.

Tony Rosendahl
Ordförande för V i Katrineholm

Lotta Back
Gruppledare för V i Katrineholm

Lasse Nilsson
Ordförande för V i Vingåker

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *