Vänsterpartisterna Yngst!

Intervju med Evelina Back saxat ur KK 30/6-10.

_MG_6743

Evelina Back Foto: Per-Arne

Det är ont om unga kandidater i valet till kommunfullmäktige i höst enligt Katrineholms kuriren. De flesta partierna har en medelålder på över 50 år. Av de partier som idag sitter i fullmäktige är det endast vänsterpartiet som har en lägre medelålder: 43.8 år.

Vänsterpartiet utmärker sig som ett ungt parti i Katrineholm. Yngst är Evelina Back, 18 år.

Hon har inga enkla svar på hur fler unga kan lockas in i politiken. Många engagerar sig i en enskild fråga, men vill inte anamma ett helt partis synsätt eller ideologi, tror hon.
-Det är så mycket lättare att engagera sig i bara en fråga. Tycker man till exempel att det är fel att äta kött, så går man kanske med i Djurens rätt, exemplifierar hon.

För Evelina Back har det dock varit en självklarhet att engagera sig politiskt.
-Jag är ju intresserad och det värsta jag vet är människor som säger att de inte kan påverka säger hon. -Om alla skulle tänka så skulle det inte bli mycket gjort, resonerar Evelina Back och understryker att man bör använda sig av de möjligheter som finns att påverka.

-Och jag känner mig inte begränsad av att jag är ung, säger hon.

Skribent Johannes Tångberg.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Gröna tankar skriver:

    Hej V!

    Var ligger översta åldersgräns för att erhålla medlemskap hos V?

    Nasrin Mosavi Sjögren var/är aktiv V-medlem, trots att hon är troende och har synpunkter i abortfrågan (som nog inte är partiets).
    Så frågan är då, i vad mån medlem tillåts avvika från partilinjen i typ existentiella ting. Som kristen kan man ju beundra V för dess Robin Hood-anda, men inte för dess eventuellt materialistiska livsåskådning. Bussigt om ni ville reda ut begreppen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *